Scholing amateurkunst

Kunstloc Brabant biedt door het jaar heen diverse scholingsmomenten aan. Zoals 'Ik heb een idee'. Tijdens de vier bijeenkomsten (vijf modules) leer je een goed projectplan ontwikkelen door middel van praktische schrijftips en tricks over marketing, financiën en projectmanagement. De modules zijn eventueel ook los te volgen. 

Scholing Ik heb een idee.. wat nu?

Inschrijven voor de scholingsmodules is niet meer mogelijk. Mocht je interesse hebben in het volgen van een module, laat het ons weten. Voor 2018 worden er weer nieuwe plannen gemaakt. 

_BWC1070Cursus ik heb een idee 2016 - fotografie Ben Niehuis - rechtenvrij.jpg

Klik op 'Lees meer' om te zien waar de afzonderlijke bijeenkomsten over gingen.  

Inhoud bijeenkomsten

Zaterdag 28 oktober 2017 / Module 1: Kom tot de kern van je verhaal: Je hebt een idee in je hoofd, voor een project of een voorstelling. Misschien staat er zelfs al iets op papier. Je legt een basis voor het formuleren van je kernboodschap, die toepasbaar is voor je projectplan, communicatieplan of pitch. Daarnaast ervaar je hoe je verhaal bij anderen overkomt. Je doorloopt een aantal stappen die je helpen van je idee een duidelijk verhaal te maken.

Zaterdag 16 december / Module 2: Realiseer je plan: Een heel praktische module over de start, planning, uitvoering, verslaglegging van het project. Hier komen vooral ook veelgemaakte fouten in amateur-projectmanagement aan bod en de (on)mogelijkheden van het werken met louter vrijwilligers. 

Zaterdag 13 januari 2018 / Module 3 & 4: Financieringsmogelijkheden & begroten: Deze dag gaat over het vinden van de juiste financieringsmix. Welke mogelijkheden en onmogelijkheden staan allemaal tot jouw beschikking? Welke fondsen zijn er, wat voor sponsormogelijkheden zijn er, wat kun je doen met crowdfunding of barterdeals? Hoe plan je slim vooruit met al verschillende fondsen- deadlines? 'Begroten' gaat over het maken van een goede, slimme begroting. Hoe maak je een begroting die realistisch en haalbaar is? Hoe oefen je in het proces controle uit op de begroting die is vastgesteld? Ook dit is een heel praktische module, waarin uitgebreid geoefend kan worden met het maken van begrotingen en het leren van elkaars ideeën en fouten. 

Zaterdag 24 februari 2018 / Module 5: Publieksgerichtheid in de culturele sector: Hoe zorg je er voor dat je als organisatie in de culturele sector van eenmalige bezoekers naar klantrelaties gaat? Hoe zorg je er voor dat tevreden klanten enthousiast genoeg worden om jouw projecten aan anderen aan te bevelen? En hoe zorg je er voor dat je niet bij elk nieuw project de meeste tijd kwijt ben aan het werven van publiek? In deze module leer je aan de slag te gaan met doelgroepdenken, merkenbouw en positionering.

Lees meer
Lees minder
"
"Het zorgt voor een enorme bewustwording op het gebied van projectmanagement, ondernemerschap, financiën en mogelijkheden voor de toekomst."
Deelnemer Ik heb een idee.. wat nu? (2016)
"

Cursusbegeleiders 

De begeleiders zijn Meike van Zandvoort voor het schrijven van een projectplan en projectmanagement, Marjolein Fischer voor de financiële onderdelen en Pim Halkes voor marketing en communicatie. 

Meike van Zandvoort is opgeleid als journalist en AV-vormgever en is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer als filmprogrammeur, filmjournalist en storyteller. Marjolein Fischer studeerde klassiek klarinet en Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship. Sinds 3 jaar is ze verantwoordelijk voor de programmering van Het Metropole Orkest. Pim Halkes is expert op het gebied van communicatie, marketing en sales. Hij was onder andere manager Marketing en Communicatie bij Omroep Brabant en nu werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest als manager Marketing en Sales.

Data 

- Zaterdag 28 oktober 2017 
- Zaterdag 16 december 2017
- Zaterdag 13 januari 2018*
- Zaterdag 24 februari 2018 

Tijd 

Inloop om 9.30, start om 10.00 uur en om 13.00 uur een afsluitende lunch

* Op deze dag worden twee modules, namelijk financieringsmogelijkheden en begroten gedaan. Deze zijn niet los van elkaar te volgen, maar alleen samen. De dag duurt tot 16.00 uur. 

Locatie

Module 1: Kunstbalie, Tilburg

Module 2: bkkc, Tilburg

Module 3 en 4: Erfgoed Brabant, Den Bosch 

Module 5: Kunstbalie, Tilburg

Prijs

€ 50,- per losse module
€ 200,- voor het totaal (vijf modules, dus een korting van €50,-) 

De prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en een lunch. 

Aanmelden 

Inschrijven voor de scholingsmodules is niet meer mogelijk. Mocht je interesse hebben in het volgen van een module, laat het ons weten. Voor 2018 worden er weer nieuwe plannen gemaakt. 

Jasmijn van der Hamsvoord

Jasmijn van der Hamsvoord

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, communicatie, projectmanagement, infrastructuur, netwerken