Op weg naar een succesvolle samenwerking: inspiratie en tips voor de cultuursector en het onderwijs

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Het opzetten van een project in samenwerking met partners verloopt niet stapsgewijs. Of samenwerken echt makkelijker is dan alleen is de vraag, maar het levert je in ieder geval veel op! In het inspiratieboekje ‘Op weg naar een succesvolle samenwerking’ lees je er alles over.

‘Benoem samen met je partner(s) wanneer het project geslaagd is. Beschrijf samen het ‘perfecte project’ en identificeer gemeenschappelijke én individuele doelen', is bijvoorbeeld een praktische tip uit het inspiratieboekje.

Tips & tricks

In dit boekje staan aandachtspunten en tips & tricks van Kunstbalie en onze samenwerkingspartners uit het Brabantse culturele werkveld en het onderwijs. Zij vertellen je over hun projecten, die mogelijk gemaakt werden door verschillende subsidieregelingen van de provincie Noord-Brabant. Deze kennis kan je helpen om jouw doel te bereiken en daarmee bijdragen aan de Brabantse culturele sector.

Open houding

Werken aan de kunstzinnige ontplooiing van alle Brabanders doen we samen! Samenwerking is een organisch proces waarbij plannen regelmatig worden bijgestuurd. Belangrijk is om met een open houding het proces in te stappen. Laat je verrassen door ieders eigenheid en ideeën en lees het hele boekje.

Evelien Wouters

Evelien Nelemans-Wouters

Senior Adviseur Kunstbeoefening

subsidieregelingen, financiering, projectmanagement, dans, theater

Joosje Duindam

Joosje Duindam

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, onderzoek, lokale infrastructuur, gemeentelijk beleid, community art en kunstbeoefening