Banner
Robin Brugman

Robin Brugman

Consulent Kunsteducatie

De Cultuur Loper, theater, primair onderwijs, coachen, scholing, verbinden, samenwerken

Vanuit mijn functie als consulent Kunsteducatie houd ik mij vooral bezig met de ontwikkelingen van De Cultuur Loper, scholing, relatie met het vervolgonderwijs (Pabo) en het coachen van intermediairs in de regio Zuid-Oost Brabant.

Voordat ik bij Kunstloc Brabant terecht kwam, ben ik werkzaam geweest als docent in het basisonderwijs. Met veel passie heb ik les gegeven aan kinderen uit verschillende groepen, op verschillende scholen. Binnen rollen zoals management-lid, icc’er en ICT-coach heb ik veel ervaring opgedaan met het organiseren, faciliteren en ontwerpen van onderwijs.

Door deze ervaringen ben ik dan ook in dienst gekomen bij Fontys Hogescholen, waar ik - naast mijn werkzaamheden bij Kunstloc Brabant - de afgelopen jaren een rol heb gespeeld binnen de samenwerking tussen Fontys Hogeschool Kind en Educatie (Pabo) en Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Naast dat ik mij bezighoud met de verbinding tussen kunst en educatie, maak ik in mijn vrije tijd ook graag theatervoorstellingen. Niet alleen haal ik veel energie uit het spelen in producties, maar ook in het regisseren en coachen van mensen op 'de vloer’.

Met onder andere De Cultuur Loper geloof ik dat we kunst- en cultuur (weer) de plek geven in het onderwijs die het verdient, om de totale ontwikkeling van het kind te stimuleren!

"
Het onderzoeken en verstevigen van de waarde van kunst in het (basis)onderwijs, en het verbinden van de partijen die daarbij een rol spelen, vind ik een uitdaging die mij dagelijks inspireert in mijn werk.

"

Stuur Robin Brugman direct een bericht!