Banner
Esther Leenders

Esther Leenders

Consulent Kunsteducatie; Specialisatie Beeldende Kunst

coach De Cultuur Loper, educatief ontwerper, kunst op school, beeldende kunst

Hedendaagse beeldende kunst biedt voor het onderwijs een onuitputtelijke bron aan mogelijkheden om lessen toffer te maken en te verdiepen, daar ben ik van overtuigd. Maar het onderwijs en de kunstwereld weten elkaar niet altijd te vinden. Als educatief medewerker bij diverse musea was het toegankelijker maken van kunst altijd al mijn drijfveer.

Maar als consulent kunsteducatie kan ik hier op grotere schaal een stapje verder in gaan. Zo ben ik altijd op zoek naar kansen en goede ideeën die ik hun weg laat vinden richting leraren, culturele aanbieders of intermediairs binnen mijn netwerk.

Het liefst initieer ik projecten samen met anderen. Daarnaast ondersteun ik –als coach van De Cultuur Loper – diverse partijen om op scholen een kwaliteitsslag te maken en een structurele plek voor kunsteducatie te realiseren.

"
"Kunst kijken is vaak helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Zelf ben ik het wandelende bewijs dat je geen kunsthistoricus hoeft te zijn om de 'taal' van kunst te spreken. Met simpele handvatten, een open blik en een beetje creativiteit kan iedere leraar succesvol aan de slag met kunst op school."
"

Stuur Esther Leenders direct een bericht!