Kunstbalie

Vacature communicatie stage of werkervaringsplek

Kunstbalie, het expertisecentrum voor kunsteducatie, amateurkunst en community art van Noord-Brabant, is ieder half jaar (vanaf september en vanaf januari) op zoek naar een derde- of vierdejaars communicatie stagiair(e) voor een meewerkstage voor de afdeling communicatie. Daarnaast kun je ook reageren als je geïnteresseerd bent in een werkervaringsplek bij Kunstbalie. Kijk of je in aanmerking komt voor een startersbeurs in Tilburg.

Onze afdeling ondersteunt de inhoudelijke afdelingen met communicatieadvies en het realiseren van uiteenlopende producties en projecten. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de corporate en interne communicatie van Kunstbalie. Wij zijn een dynamische culturele organisatie met ruim 40 medewerkers. De afdeling communicatie bestaat uit 4 personen.

Werkzaamheden

Je loopt mee met verschillende grote en kleine projecten. Je werkt mee aan het opzetten van communicatieplannen en voert bijbehorende activiteiten uit. Hierbij valt te denken aan het opstellen van persberichten, het bedenken en uitvoeren van een promotieplan, opzetten van mailings, beeldredactie, maar ook aan een doelgroep analyse. Daarnaast draai je mee op de afdeling en voer je dagelijkse werkzaamheden uit. Denk hierbij aan het bijhouden van de website, de social media en het schrijven van stukken voor de interne nieuwsbrief.

Wij zoeken iemand

  • die initiatiefrijk en creatief is
  • die kan kijken vanuit een helicopterview
  • voelsprieten heeft voor wat er in de organisatie speelt met kennis van communicatie, on en offline
  • goed kan werken in een team
  • die zelfstandig kan werken
  • met passie voor kunst en cultuur 

Periode

Duur: In onderling overleg, gemiddeld 6 maanden

Vergoeding

Er is een stagevergoeding en een onkostenvergoeding. In het geval van de werkervaringsplek werken we samen met Starterbeurs Tilburg en krijg je via die weg een vergoeding. Wij gaan er wel vanuit dat je beschikt over een week-ov om doordeweeks te reizen.

BEN JIJ DE GESCHIKTE KANDIDAAT VOOR DEZE STAGE?

Als jij geïnspireerd bent door deze vacature en ons team graag wilt versterken, mail dan je motivatiebrief en Curriculum Vitae naar communicatie@kunstbalie.nl o.v.v. vacature stagiaire Communicatie.

Voor meer informatie neem contact op met Carlijn de Bot via T 013 - 464 82 59 of E carlijn.de.bot@kunstbalie.nl. 

Marlijn Hoefnagel

Marlijn Hoefnagel

Senior Adviseur Communicatie

communicatie advies, waarde van cultuur, trends en ontwikkelingen, overzicht, conceptontwikkeling, vertaling inhoud naar middelen