STRP SHARE PO: Culturele competenties in kunst- en technologie-onderwijs

Het Klokgebouw, STRIJP-S Eindhoven

STRP Biënnale ontvangt al jaren vele leerlingen en docenten vanuit uiteenlopende scholen, niveaus en vakken. Van basisonderwijs tot bovenbouw ckv-leerlingen van het VWO, van onderbouw VMBO techniek tot MBO. Met ruim 5.000 deelnemers verspreid over vijf dagen is de belangstelling voor creatieve technologie en nieuwe media enorm groot. Dit animo bevestigt hoe belangrijk deze onderwerpen voor kinderen en jongeren zijn. Hoe moeten zij zich ten opzichte van nieuwe technologie verhouden? En hoe kunnen zij zelf technologie op creatief inzetten?

Uitnodiging onderwijsmakers

We nodigen onderwijsmakers van het primair onderwijs uit voor een compact programma rondom deze vragen. Het programma bestaat uit een rondleiding door de expositie van STRP Biënnale, een presentatie van Matthijs Leendertse over de manier waarop kunst, technologie en maakonderwijs bijdragen aan de ontwikkeling van culturele competenties van leerlingen. Dat wat we bij leerlingen zien zal hij ook spiegelen aan het creatieve proces van Mats Horbach. Deze winnaar van Pitch your Project heeft bij zijn ontwerp voor de Sensotoop stevig nagedacht over de manier waarop hij culturele competenties van leerlingen kan stimuleren. Ook heeft hij leerlingen van basisschool de Koningslinde in Vught actief betrokken in zijn creatieve proces. Aan het einde van de middag is er de mogelijkheid om nog even verder te praten onder het genot van een drankje.

Programma

16.00-17.00 u Rondleiding
17.00-17.30 u Gesprek met Matthijs Leendertse & Mats Horbach
17.30-18.00 u Borrel

Aanmelden?

Kosten: € 12,- p.p, inclusief entree expositie, rondleiding, presentatie en consumptie. Met je ticket kun je eventueel de expositie die dag al vanaf 11.00u bezoeken op eigen gelegenheid.

De STRP SHARE evenementen zijn kosteloze programma’s tijdens STRP Biënnale in combinatie met een expoticket. Vergeet dus niet naast je inschrijving hieronder een expoticket te bestellen.

Aanmelden is verplicht en kan via:

STRP Share Festival

Hier koop je het ticket voor het festival:

Tickets STRP Biënnale 2017

Iedere deelnemer ontvangt bovendien ook nog een STRP SHARE Revisit voucher. Hiermee betaal je slechts € 12,- voor 2 personen in plaats van € 24,- op zaterdag 1 of zondag 2 april 2017.

Lees hier meer over de STRP Biënnale.

Sensotoop maquette.jpgMaquette Mats Horbach - Sensotoop