Nieuws

Lochal
Kunsteducatie
Kunstbeoefening
Community art
Nieuws

Kunstbalie en bkkc samen verder als Kunstloc Brabant

Als één provinciaal kennis- en expertisecentrum zet Kunstloc Brabant zich in voor het brede kunst- en cultuurveld: cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst. Ook stimuleert de nieuwe organisatie kruisbestuiving tussen kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld leefbaarheid, landschap, economie en zorg.

werkplan
Kunsteducatie
Kunstbeoefening
Community art
Nieuws

Kunstbalie in 2018

Kunstbalie wil op het gebied van kunst en cultuur bijdragen aan een betere samenleving. Met ons werkplan voor 2018 laten we je zien hoe we het komende jaar concreet aan deze mooie ambitie werken.

internationalisering
Nieuws

Hoe zetten wij Brabant op de kaart?

Wij van Kunstloc Brabant zijn gestart met het inventariseren van de internationale connecties die de culturele sector van Brabant heeft. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

lochal
Nieuws

Wij zijn verhuisd!

Wij verhuisd naar de LocHal: het knooppunt waar kennis, cultuur en ondernemen samenkomen. Een inspirerende plek in de Tilburgse Spoorzone.

Werkconferentie
Kunstbeoefening
Nieuws

Opbrengst Werkconferentie Amateurkunst 2018

We ervaren veel plezier aan het beoefenen van amateurkunst en willen ook steeds weer bijleren. Daar heb je anderen bij nodig. Deze bijeenkomst stond daarom in het teken van die professionele liefhebber, die elkaar wil ontmoeten en kennis wil opdoen.

lochal
Nieuws

Op naar de LocHal!

Eindelijk is het zover: we gaan verhuizen naar onze nieuwe werkplek in de LocHal! Daarom zijn onze locaties aan de Ringbaan en Spoorlaan een poosje dicht. En wel vanaf maandag 10 december. Vanaf 2019 nemen we onze nieuwe werkplek in gebruik, je bent van harte welkom!

Muziekles, Saxofoon
Kunsteducatie
Kunstbeoefening
Nieuws

Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch: plannen voor meer zichtbaarheid

De Regionale Muziekschool is een collectief van zelfstandig muziekdocenten. In 2012 koos deze groep Bossche, gediplomeerde vakmusici ervoor om hun instrumentale lessen voortaan via een samenwerkingsverband aan te bieden. “Het is altijd beter om samen te werken,” vindt Paul van den Oever, saxofoondocent bij RMH. “Samen sta je sterk: je kunt kennis delen en taken verdelen."

Capella Brabant
Nieuws

Doorontwikkeling capella brabant

Capella Brabant is een ambitieus amateurkoor dat zich kenmerkt zich door een multidisciplinaire en vernieuwende programmering.

Corpo Maquina
Community art
Nieuws

Dans met kwetsbare jongeren: vier vragen aan Corpo Máquina

Over de bijzondere samenwerking tussen een jongerenwerker en een choreograaf. Mooi voorbeeld van de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken.

 

ddw
Nieuws

Terugblik: Kunstloc x DDW 2018

Oktober staat jaarlijks in het teken van de Dutch Design Week. Ook voor Kunstloc Brabant. Er waren veel projecten te zien waar Kunstloc bij betrokken is. Tijd voor een terugblik!

muzerije
Kunsteducatie
Nieuws

Muzerije in Den Bosch: samen staan we sterker

De komende maanden lichten we een aantal organisaties voor buitenschoolse cultuureducatie uit: hoe gaan zij om met veranderingen in en om de organisatie? Welke lessen leerden zij daarbij en wat is hun visie op de toekomst? In het tweede artikel uit deze reeks: Muzerije in Den Bosch.

station
Kunsteducatie
Nieuws

CultuurStation organiseert Inspiratiedag Cultuureducatie

Op 21 november 2018 organiseert CultuurStation haar tweejaarlijkse Inspiratiedag cultuureducatie voor ICC'ers, leerkrachten en directeuren, vakdocenten en uiteraard culturele instellingen en creatieve professionals in Eindhoven.

Mest Hutspot
Nieuws

Nieuwe themamaand ‘Hutspot’ op Mestmag.nl

Inmiddels is het november en worden de dagen langzaam korter. Buiten koelt het af, maar bij Mestmag.nl serveren we je deze maand met veel warmte het thema ‘Hutspot’.

CF
Nieuws

subsidiebudget crowdfunding 2018 volledig toegezegd

Het budget voor crowdfunding binnen het impulsgeldenprogramma voor dit jaar is volledig toegezegd. Hierdoor kunnen we momenteel geen nieuwe toezeggingen doen.

de maagd
Kunsteducatie
Kunstbeoefening
Nieuws

Goed werkgeverschap volgens CKB de Maagd in Bergen op Zoom

Vorig jaar vierde het Bergse Centrum voor de Kunsten haar 150-jarig bestaan. Een mooi jubileum! De voorloper van de organisatie - de Gemeentelijke Muziekschool - werd namelijk opgericht in 1867. Natuurlijk is er in die 150 jaar nogal wat veranderd.

Alle ondertekenaars van de Wet op Behoud van Creativiteit
Kunsteducatie
Kunstbeoefening
Nieuws

Brabant lanceert Wet op behoud van creativiteit

Brabant heeft als eerste provincie een Wet op behoud van creativiteit, een manifest om het belang van creativiteit onder de aandacht te brengen en te houden. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, ondertekenden zo’n vijftig personen de wet.

Erasmus
Nieuws

Erasmus+ Call 2019: subsidies voor volwasseneneducatie

Ben je professional binnen de (in)formele volwasseneneducatie en wil je kennis en ervaring op doen buiten de eigen landsgrenzen?

meisje kijkt in museum
Kunsteducatie
Nieuws

Alle kinderen naar het museum!

Goed nieuws: voor het schooljaar 2018-2019 krijgen scholen een bedrag van € 15,15 per leerling voor cultuureducatie. Dit bedrag is inclusief de 3 euro per leerling voor museumbezoek, zodat iedere basisschoolleerling minimaal één keer in zijn schooltijd naar een museum kan. Hoe zorg je er nu voor dat je die extra € 3,-  per leerling duurzaam verbindt met je programma cultuureducatie? We zetten informatie en tips voor je op een rijtje.