Inspiratiedag Voortgezet Onderwijs

Werkwarenhuis in Den Bosch

Wat kunnen we leren van kunst en kunstenaars? Wat kunnen we leren in het theater? Wat kunnen we leren van leerlingen? Wat kunnen we leren van proberen? Wat kunnen we leren van het schone en van het sublieme? Wat kunnen we leren van elkaar? Op donderdag 26 oktober inspireren we elkaar en maken we samen de inspiratiedag. We verwelkomen je graag in het Werkwarenhuis Den Bosch vanaf 09:00 uur en we sluiten de dag af met een borrel rond 17:00 uur.

Tickets koop je via Eventbrite. Hierbij heb je ook de optie om via factuur te betalen zodat je het niet hoeft voor te schieten maar betaling direct via je werkgever gaat.

Het programma

Geïnspireerd door een man die bomen plantte gaan we met elkaar aan de slag in 3 sessies. Een sessie waarin we elkaars leervragen verkennen. Een sessie waarin we ons laten inspireren door kunstenaars, theatermakers, ontwerpers, design thinkers en social designers. En een sessie waarin we met elkaar reflecteren en doorpakken.

Werken met een leervraag

De aanpak van de inspiratiedag is dit jaar net even anders dan andere jaren. We gaan werken vanuit leervragen die je zelf mee neemt. Er wordt een actieve bijdrage van alle deelnemers gevraagd. Je bepaalt dus mede de inhoud. Maar ook de vertrouwde inspiratieworkshops staan op het programma en worden verzorgd door verschillende kunstenaars en mensen van onder meer Social Label, studio Tast, Sketch out loud, Theater Artemis, Noord-Brabants Museum en Sint Lucas. Het belooft een actieve dag te worden en ons doel is om iedereen zoveel mogelijk te helpen in het aanpakken van vraagstukken uit de dagelijks praktijk. Voel je uitgedaagd en ben erbij! 

We stellen ons voor...

In de Facebookgroep Kunstvakdocenten stellen onze inhoudelijke partners zich aan je voor de komende weken.

De inspiratiedag hebben we samengesteld met verschillende partners.

 

Eén van de partners is Sketch Out Loud.

Als de kracht van creatief en visueel denken vrijkomt, gaat er een hele wereld open. Een wereld van verwondering, voorstellingsvermogen en innovatie. Meer dan ooit hebben we nu mensen nodig die nieuwsgierig en leergierig zijn. Die het lef hebben om dat innovatieproces aan te gaan.In hoeverre durven en mogen we nog toegeven aan onze nieuwsgierigheid? Sketch out loud verkent deze vragen met ons tijdens de inspiratiedag.

Inspiratiebronnen voor de inspiratiedag

We nemen jullie graag even mee.... De gedachte waarin de inspiratiedag is opgezet is gebaseerd op onderstaande inzichten. We praten graag met je daarover verder. Meld je aan en tot donderdag 26 oktober!

"
In een wereld die constant verandert zien bedrijven en overheden creativiteit als een talent van iedereen en een oplossing voor alles. In het culturele veld vinden we ons in de vreemde situatie waarin creativiteit, zolang het economisch rendabel is, hoog wordt gewaardeerd...
De correspondent: Hoe creativiteit een talent van iedereen en een oplossing voor alles werd.
"
"
Vandaag de dag zijn oude systemen aan het crashen. Qua economie, qua energie. Tegelijkertijd is de nieuwe wereld nog een beetje onduidelijk. We zijn er ook een beetje bang voor. We weten niet precies hoe die eruit gaat zien. We zijn die wereld aan het prototypen...
We zijn de wereld aan het prototypen.
"
Annemiek Tekstra Berendsen

Annemiek Tekstra-Berendsen

Consulent Voortgezet Onderwijs
Marlon van Casteren

Marlon van Casteren

Consulent Voortgezet Onderwijs; Specialisatie Podiumkunsten