Crowdfunding gezocht voor Vespers Rachmaninov

Brabant Koor is gestart met crowdfunding voor drie concerten in Nederland. De Vespers van Rachmaninov voor a capella koor is een keuze waarmee Brabant Koor een volgende stap zet in het zich verder ontwikkelen van het a capella zingen. 

"Brabant Koor werkt in dit project aan twee ambities: de ontwikkeling van eigen repertoire én het verder bekwamen in het a capella zingen. Brabant Koor zet zich hiermee op de kaart en Kunstbalie juicht deze gedrevenheid van harte toe", laat Joosje Duindam, adviseur Kunstbeoefening, die het project begeleidt, weten.

Het verhaal 

De Vespers van Rachmaninov voor a capella koor zijn een van de grote iconische stukken uit de wereldliteratuur van de koorzang en worden door velen beschouwd als een hoogtepunt in de Russische geestelijke muziek. Met de keuze van dit werk zet Brabant Koor een volgende stap in het zich verder specialiseren en ontwikkelen van het a capella zingen; de echte hogeschool van de klankcultuur. Ook voor het publiek is dit werk aantrekkelijk. Toehoorders kunnen genieten van 15 afwisselende koorwerken in allerlei stemmingen. Sommige delen zijn majestueus en jubelend, andere juist weer ingetogen, vol troost en verstilling. Een werk om echt eens voor te gaan zitten. De concerten vinden plaats op 27 januari en 2 en 3 februari 2018 in Eindhoven, Tilburg en Utrecht. Bekijk voor meer informatie de website

Crowdfunding 

Voor de financiering van deze eigen productie kan Brabant Koor voor een deel putten uit eigen middelen, maar ze doen ook een beroep op de medewerking van verschillende culturele fondsen. Een aantal fondsen heeft al hun medewerking toegezegd. Met dit crowdfunding project willen ze ook een breder publiek in de gelegenheid stellen een duit in het zakje te doen.

Deze crowdfundingsactie is voorbij en geslaagd! 

Kunstbalie gaf in het kader van de impulsgeldenregeling advies en ondersteunt het project bij het ophalen van geld via crowdfunding. Dit is een van de drie mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de impulsgeldenregeling. Wanneer het project via Voordekunst 70% van het bedrag gefinancierd krijgt, wordt de overig 30% vanuit de impulsgelden aangevuld. Op voordekunst is het project te zien en kun je doneren.

Bekijk het project

Joosje Duindam

Joosje Duindam

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, onderzoek, lokale infrastructuur, gemeentelijk beleid, community art en kunstbeoefening