Kunstbende Ateliers

Zie jij als docent dat jouw school vol zit met creatievelingen, dramaqueens, muziekliefhebbers of ken jij de nieuwe Vincent van Gogh? Organiseer dan voor je leerlingen een Kunstbende Atelier! Dé manier om als leerling een stapje verder te komen met je talent of om nieuwe dingen te ontdekken. Kunstbalie en Kunstbende regelen het budget, jij de leerlingen en samen zoeken we de expert! Je kunt je nu inschrijven voor de Kunstbende Ateliers voor het schooljaar 2017/2018.

Kunstbende Ateliers NB_0.png

Fotografie: Kiran Mahabali

Kunstbende Finale Noord-Brabant 2017

Tijdens de Kunstbende Finale Noord-Brabant op 30 april 2017 werd Rosa Floris van het Stedelijk Gymnasium eerste in de categorie Expo. Rosa gaat door naar de landelijke Kunstbende finale. Ze deed mee aan de Kunstbende Ateliers en heeft coaching gehad van de lokale kunstenaar Michael van der Zande.

"
Voor mijn leerlingen ging er echt een wereld open, een coach werkt heel stimulerend en dat heeft hun zelfvertrouwen enorm vergroot. Het gaf mijn jonge kunstenaars de kans te proeven van de verschillende culturele mogelijkheden.
"

Uitgangspunten Kunstbende Atelier:

Gemotiveerde leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant krijgen via school de kans om zich onder begeleiding van een expert/kunstenaar voor te bereiden op de Brabantse Kunstbende Finale.

Samen met de kunstvakdocent en/of een externe expert/kunstenaar bewandelen de deelnemende leerlingen na schooltijd een inhoudelijk traject waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen binnen- en buitenschoolse culturele activiteiten.

  • Het Kunstbende Atelier resulteert in kunstwerken en performances die de leerlingen kunnen presenteren tijdens de Brabantse finale 2018
  • Leerlingen die deelnemen aan het Kunstbende Atelier committeren zich aan deelname en/of bezoek aan de Brabantse finale 2018
  • De school organiseert een Kunstbende Atelier waarbij de talentontwikkeling van de leerlingen centraal staat in relatie tot de categorieën van Kunstbende; taal, theater, film, expo, dans, muziek, Fashion, DJ.
  • Handig om te weten: Als school mag je meerdere Kunstbende Ateliers organiseren, mits ze onderling verschillen van inhoud én aansluiten bij de Kunstbende disciplines; taal, theater, film, expo, dans, muziek, Fashion, DJ
  • Kunstbalie en Kunstbende ondersteunen je in het vinden van de juiste experts en coaches. Daarbij kijken we allereerst met de school naar de lokale mogelijkheden en waar nodig bieden we onze contacten in het Brabantse professionele veld aan.
  • De ateliers mogen uitgevoerd worden tot aan de Brabantse Kunstbende finale 2018
  • Kosten voor accommodatie, huur/aanschaf van (technische) materialen, vervoer, leermiddelen, eten en drinken zijn niet inbegrepen.

Wil je één of meerdere Kunstbende Ateliers bij jou op school?

Schrijf je in bij Kunstbende

Marlon van Casteren

Marlon van Casteren

Consulent Voortgezet Onderwijs; Specialisatie Podiumkunsten